iStock Върховната административна прокуратура е сезирала Комисията за енергийно и водно регулиране да се

...
iStock
Върховната административна прокуратура е сезирала Комисията за енергийно и водно регулиране да се
Коментари Харесай

Проверяват енергийните съоръжения в районите с прекъсване на тока

 iStock Върховната административна прокуратура е сезирала Комисията за енергийно и водно регулиране да се извърши инспекция на положението на енергийните уреди в регионите, в които от време на време постъпват сигнали за влошено качество на електрическата сила, споделят от прокуратурата.

" Според Закона за енергетиката КЕВР настоящо управлява осъществяването на лицензионната активност в тази област, в това число осъществяването на условията за сигурност на доставките на електрическа и топлинна сила или природен газ и за ефикасното им потребление. Спазването на наредбите на закона, обезпечаващи сигурността на снабдяването, непрекъснатостта и качеството на електрическата сила са от изключителна значимост за обществото в изискванията на иден зимен сезон ", споделят още от ведомството.

Резултатите от инспекцията следва да се обобщят в отчет, който да съдържа направените констатации и подхванатите ограничения от КЕВР, както и да се посочат възможни случаи с данни за осъществени закононарушения, които да бъдат изпратени на съответните прокуратури или органи на Министерство на вътрешните работи.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР